Terugblik op 2022 en winterstop

Wat een jaar vol mijlpalen. We presenteerden een hart als aanvullend logo. We schreven een programma dat laat zien dat jongerenpolitiek fris en onderscheidend is. We deden voor het eerst mee met lokale verkiezingen in Amsterdam en Den Haag. We protesteerden tegen oorlog, studieschulden en woningnood. We lieten van ons horen op verschillende podia. We organiseerden een symposium over vertrouwen in de imposante Familiekerk in Rotterdam waar we een tijdcapsule begroeven die over 50 jaar geopend kan worden. En tot slot zetten we de eerste stappen voor uitbreiding van het kiesrecht vanaf 15 jaar zodat iedere leerling voor het einde van de leerplicht één keer heeft gestemd. Zonder de steun van alle (bestuurs-)leden, vrijwilligers, donateurs en kiezers was dit niet mogelijk geweest. Dank jullie wel voor een onvergetelijk jaar!

LEF doet niet mee aan het komende politieke seizoen. Campagnes kosten veel tijd, geld en energie. Zodra die drie zaken er zijn gaan we weer van start. Wanneer is afhankelijk van de loop der dingen en de verandering van tijden. De tijd lijkt rijp voor jongerenpolitiek maar onze generatie heeft al zoveel om zich druk over te maken dat het juiste ogenblik zich nog niet heeft aangediend. Zodra de roep om LEF luider wordt en zich voldoende vrijwilligers melden kunnen we weer van start. In onze winterslaap versturen we geen nieuwsbrief. Wel lezen we onze mailbox 😉

De beste wensen voor 2023. Maak er een spetterend jaar van vol gezondheid en geluk. Dat de nieuwe generatie beter vertegenwoordigd mag worden en toekomstige aardbewoners betrokken bij besluitvorming. Ergens in 2023 verschijnt het boek van onze oprichter Daniël over dit thema. Hopelijk zet dat de noodzaak om jongeren te horen weer hoog op de agenda. Tot in de toekomst!

Previous
Previous

LEF is back!

Next
Next

Focus op uitbreiding van het kiesrecht naar 15 jaar